zaterdag 18 november vanaf 13.00 uur

Om Sinterklaas een warm welkom te geven zal Harry Slinger, de kinderen vanaf 13.00 uur voorbereiden op zijn komst. Samen met de kinderen zal hij op de loswal (voor de Burcht) sinterklaasliedjes oefenen.

Eerste sintintocht voor de Burgemeester

Burgemeester Jan Hamming zal de Sint namens Zaanstad kort welkom heten, waarna Sinterklaas in een rondgang zo veel mogelijk kinderen persoonlijk een hand geven. Op hetzelfde moment zullen de Pieten pepernoten uitdelen. Aangekomen op het bordes van het voormalige gemeentehuis van Zaandam wordt de Sint en zijn Pieten uitgebreid welkom geheten door de burgemeester en zal samen met de kinderen en hun ouders traditioneel enkele liedjes worden gezongen.

Route van De Burcht naar het stadhuis

Vervolgens zal de sint een rondrit maken via de Prins Hendrikkade, het Kattegat, de Zuiddijk en de Wilhelminabrug naar de Gedempte Gracht. Vanaf de kop van de gezellige Gedempte Gracht gaat men vervolgens naar de muziektent (schip) halverwege de Gracht waar samen met de Sint en de Pieten gezongen zal worden. Na ongeveer 15 minuten vervolgen zij hun weg richting het Stadhuis van Zaanstad. Daar zal dit jaar voor het eerst de intocht van de Sint met een kinderfeestje worden afgesloten.

Poppenkastvoorstelling voor 3 t/m 8 jarigen (gratis)

In de hal van het Stadhuis van Zaanstad wordt dit jaar voor de tweede keer de intocht afgesloten met een bijzonder poppenkastvoorstelling.

Rond 15:45 uur zal Theater Fantast daar de voorstelling “de schatkamer van Sinterklaas” spelen voor de kinderen en Sinterklaas met zijn gevolg. De voorstelling duurt ongeveer 30 minuten. Na de voorstelling zal Sinterklaas buiten vanaf het balkon Afscheid nemen van de kinderen. Toegang is gratis en allen kinderen in de leeftijd van 3 t/m 8 jaar zijn welkom. Er kunnen geen plaatsen worden gereserveerd voor de voorstelling, ouders mogen blijven, naar dan  moeten zij wel achterin de zaal plaats nemen. Kinderen gaan uiteraard voor en let op vol is vol.

 

Reacties zijn gesloten.