Communicatie van ‘de Sluis’

Door goed te communiceren, worden mensen betrokken gehouden. Dit is essentieel voor de Sluis, omdat haar bestaan afhankelijk is van de inzet van vrijwilligers. Goede communicatie houdt in dat betrokkenen via verschillende kanalen op de hoogte gehouden worden en dat de Sluis zichtbaar is.

Voor nieuwkomers en vrijwilligers die direct of indirect bij de Sluis betrokken zijn, is er de wekelijkse nieuwsbrief. Algemeen geïnteresseerden volgen de informatie op de openbare facebookpagina ‘Vluchtelingen en statushouders welkom in Zaanstad’ (meer dan 1000 likes) voor degenen die incidenteel willen doneren of helpen, biedt de besloten facebookgroep ‘Statushouders Zaanstad – Wat is er nodig?’ uitkomst, waar onder de bijna 2000 leden oproepjes in gedaan worden. Direct contact binnen kleinere groepen wordt bereikt via Whatsapp en facebook messenger. Natuurlijk is er ook een
e-mailadres voor vragen en opmerkingen aan de coördinatoren (info@zaanstadvoorvluchtelingen.nl) dat gekoppeld is aan de website (www.zaanstadvoorvluchtelingen.nl).