Sinterklaas intocht 2019 op zaterdag 16 november vanaf 13.30 uur op de Burcht in Zaandam

Op 16 november komen Sinterklaas en de Pieten weer naar Zaandam.

Om Sinterklaas een warm welkom te geven zal Saskia Mandersloot, de kinderen vanaf 13.30 uur voorbereiden op zijn komst. Zij gaat dan samen met de kinderen op de Burcht en de Prins Hendrikkade sinterklaasliedjes oefenen.

De Burgemeester zal de Sint en zijn gevolg welkom heten
Burgemeester Jan Hamming zal de Sint en de Pieten namens Zaanstad kort welkom heten, waarna Sinterklaas in een rondgang zo veel mogelijk kinderen persoonlijk een hand zal geven. Op hetzelfde moment zullen de Pieten pepernoten uitdelen. Aangekomen op het bordes van het voormalige gemeentehuis van Zaandam worden de Sint en de Pieten uitgebreid welkom geheten door de burgemeester en zal samen met de kinderen en hun ouders traditioneel enkele liedjes worden gezongen.

Route van De Burcht naar het stadhuis
Vervolgens zal de Sint lopend via de Savornin Lohmanstraat en Zuiderkerkstraat naar de Beatrixbrug gaan. Vandaaruit gaat de Sint met zijn gevolg naar de Gedempte Gracht waar hij bij de muziektent halverwege de Gracht even zal blijven staan om samen met de Pieten en de kinderen wat sinterklaasliedjes te zingen. Na ongeveer 15 minuten vervolgen zij hun weg richting het Stadhuis van Zaanstad. Daar zal dit jaar wederom de intocht van de Sint met een poppenkast voor de kinderen worden afgesloten.

Poppenkastvoorstelling voor 3 t/m 8 jarigen (gratis)
In de hal van het Stadhuis van Zaanstad wordt dit jaar weer de intocht afgesloten met een bijzonder poppenkastvoorstelling.

Rond 15:45 uur zal Theater Fantast een sinterklaas kindervoorstelling spelen voor de kinderen, Sinterklaas en zijn gevolg. De voorstelling duurt ongeveer 30 minuten. Na de voorstelling zal Sinterklaas buiten vanaf het balkon afscheid nemen van de kinderen.

Toegang is gratis en alle kinderen in de leeftijd van 3 t/m 8 jaar zijn welkom. Er kunnen geen plaatsen worden gereserveerd voor de voorstelling. Gezien het beperkte aantal plaatsen mag er per kind één ouder tijdens de voorstelling in het gemeentehuis blijven, zij moeten dan wel achterin de zaal plaats nemen.

Kinderen gaan uiteraard voor en let op vol is vol!

Sint Intocht comité Zaandam
Sint Intocht comité Zaandam

Reacties zijn gesloten.