Margriet de Vries – Voorzitter commissie Vluchtelingen Zaanstad

Sinds 2001 woon ik samen met man en kinderen in het centrum van Zaandam.
Ik werk fulltime bij de Nederlandse Spoorwegen als projectmanager HR.

Sinds november 2015 ben ik betrokken geraakt bij de opvang van vluchtelingen in Zaandam. Ik ben ingegaan op een oproep op Facebook om met Sint Maarten 4 vluchtelingen thuis uit te nodigen om pannenkoeken te eten en te genieten van dit feest. Met vier Eritreeërs een leuke avond gehad en daarna mezelf aangemeld als vrijwilliger. Taalles is niet echt mijn ding, regelen en organiseren des temeer. Van meedoen aan hardloopwedstrijdjes, regelen van weekendtassen, museumbezoek, geven van sollicitatietrainingen tot helpen bij het vinden van de juiste school en meer. Ook mijn rol als bingo master vervul ik met veel plezier. Inmiddels ondersteun ik ook een aantal statushouders die in Zaandam wonen.

Destijds heb ik Jacoby gevraagd om mij helpen bij het vinden van een oplossing voor het beheer van de donaties. Ik ben heel blij dat ze daar ja op heeft gezegd en met de komst van Erika is het bestuur compleet. We vullen elkaar mooi aan. Verder zal ik de werkcommissie vertegenwoordigen in het bestuur van de Zaandamse Gemeenschap.

Reacties zijn gesloten.