Jacoby Mensinga – Secretaris commissie Vluchtelingen Zaanstad

Sinds 7 jaar woon ik in Assendelft samen met mijn man Jan Willem en zoon Daniel. Ik werk fulltime bij de Nederlandsche Bank in Amsterdam op de afdeling HR als beleidsadviseur.

In augustus 2015 ben ik samen met een vriendin een Facebookactie gestart om hulppakketten te maken voor de vluchtelingen die aankwamen op het eiland Lesbos (Dutch Parcels for Refugees). Het is mijn overtuiging dat je altijd iets kan doen, hoe erg of moeilijk de situatie ook is en dat het het beste en leukste is om dat samen met anderen te doen.

Toen ik in september hoorde dat er vluchtelingen in Zaandam werden opgevangen ben ik meteen gaan kijken wat ik kon doen. Van het een kwam het ander. Omdat ik
overdag niet kan helpen in De Sluis, help ik in de avonden en in het weekend een paar families (statushouders) hier in Assendelft. En twee Syrische vrienden die ik in de Noorderkerk leerde kennen.

In de zomer van 2016 sloot het In ’t Veldpark en had de Noorderkerk geen directe rol meer bij het helpen van de vluchtelingen. De kerk beheerde de donaties nog wel en Margriet vroeg mij toen of ik wilde meedenken in het vinden van een mooie oplossing. Ik heb meteen ‘ja’ gezegd. Het grappige was dat ik Margriet helemaal niet goed kende. Ik ben blij dat we nu samen met Erika een eigen werkcommissie hebben en daarbij wel onder de paraplu vallen van de Stichting Zaandamse Gemeenschap. Zij hebben veel ervaring met bestuurswerk in Zaandam.

Reacties zijn gesloten.