Erika Voorendt – Penningmeester commissie Vluchtelingen Zaanstad

Sinds 12 jaar woon ik in Zaandam Kogerveld met mijn man Imad en dochter Daneesha. Ik ben jaren werkzaam geweest als project secretaresse voor Grontmij tijdens de ontwikkeling van het Oosterdokseiland in Amsterdam.

In oktober 2015 ben ik begonnen met taalles geven aan vluchtelingen. Met mijn groep leerlingen vond ik een vaste plek in de Johanneskerk te Kogerveld.

Toen een groot deel van de leerlingen verhuisde naar Taets op het Hembrugterrein ben ik met ze meeverhuist. Daar heb ik me ingezet als één van de coördinatoren van de allereerste vrijwilligerslocatie ‘de Poort’. Nadat de vluchtelingen uit Taets verspreid door Nederland werden opgevangen heb ik me gericht op een aantal afzonderlijke vluchtelingen. Later kwamen er, dankzij ‘de lijst’, oude bekenden terug naar Zaanstad en heb ik geholpen met het inrichten van woningen en verzamelen van spullen. Op het moment dat Truus Vegter en Sarah Angenent ‘de Sluis’ gingen coördineren ben ik weer begonnen met taalles geven.

Ik ben trots op de grote vrijwilligers beweging in Zaanstad die zich allemaal op hun eigen wijze inzetten voor de vluchtelingen en statushouders en vind het bijzonder dat ik hier deel van uit mag maken.

Ik vind het erg leuk om Margriet en Jacoby aan te vullen in deze werkcommissie en me nu in te mogen zetten als penningmeester.

Reacties zijn gesloten.